U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Ovenschotel met kip, courgette, mozzarella en rösti

20 minuten bereidingstijd
20 minuten in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Mini (600 g)
  • 500 g kipfilet
  • 2 (rode) uien
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rode pesto of mosterd
  • 1 courgette
  • 1 bol mozzarella (125 g)
  • 2 tl gedroogde basilicum of oregano
  • Ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd de kipfilets in blokjes. Snipper de uien.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de kip toe en bak in 4 minuten bruin. Schep de kip met de ui in de ovenschaal. Bestrijk met de pesto of mosterd.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes van 1-2 mm. Snijd ook de mozzarella in dunne plakjes. Verdeel de courgette met de mozzarella dakpansgewijs en afwisselend over de kip. Bestrooi met de gedroogde basilicum, wat zout en peper naar smaak. Dek af met de minirösti.
  • Bak de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de minirösti goudbruin en gaar zijn.
  • Deze snelle ovenschotel is een topper voor klein en groot. Serveer er voor voldoende groenten nog een tomatensalade bij.
  • Tip: Bestrijk de courgette met de mozzarella eventueel ook nog met een beetje pesto of mosterd.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 595 kcal
  • 29 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 41 g koolhydraten
  • 39 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 2,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen